Tánc, zene és felolvasás gyerekeknek

2011. november 03.

A közkedvelt és ingyenes Csoki koncerten ezúttal az Apacuka együttes lép fel november 6-án 10 órától.

A megszokott játékos hangulatban a gyerekeket kézen fogja és a zene világába vezeti: Lukácsházi Győző. Az interaktív koncert ezúttal az Alleeban lesz. A Hungarofest a bevásárlóközpontba várja a régi és új zenerajongókat. Az interaktív koncert mellett ismét kinyit az Olvasóliget, ahol a meghitt olvasgatás mellett felolvasásokat is tartanak. A játékos kedvű családok, pedig csatlakozhatnak a Hagyd el a könyved, mi megtaláljuk és megőrizzük neked elnevezésű programhoz.

A gyerekek az idei Csoki koncerteken hallhattak már hegedűt, brácsát, csellót – bőgővel és fuvolával. Élvezhették a zongora hangját és megismerhették a cimbalmot is. A klasszikus zene világa után, ezúttal az Apacuka zenekar színesen hangszerelt dallamaival ismerkedhetnek. Az együttes programjában különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig. Lukácsházi Győző izgalmas játékokkal készül erre a Csoki koncertre is.

CSOKI KONCERT AZ APACUKA ZENEKARRAL

Az Apacuka a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja, tagsága hazai undergroundnak számító együttesekből állt össze. Interaktív, játékos, táncos koncertjeinken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak. A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus, őszinte és magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

HAGYD EL KÖNYVED, MI MEGTALÁLJUK ÉS MEGŐRIZZÜK NEKED!

Újdonság a Csoki koncert palettáján a Hagyd el a könyved, mi megtaláljuk és megőrizzük neked elnevezésű játékos program. A családoknak lehetőségük nyílik rá, hogy másoknak is megmutassák kedvenc olvasmányaikat. A helyszínre hozott mesekönyveket a Hungarofest lajstromba veszi (a kötetbe jegyezve a tulajdonos nevét, egyéb adatait), majd a Csoki koncertek kiskönyvtárába kerülnek a könyvek, ahonnan a felolvasók minden egyes Csoki koncert alkalmával kiválasztanak egy-két kötetet és felolvasást tartanak a résztvevőknek. A kiskönyvtár minden koncert alkalmával kinyit, ahol amellett, hogy bárki rábukkanhat saját könyvére, megismerheti mások kedvenc kötetét illetve a felolvasásokon kedvenc meséit is meghallgathatja.

 

November 6-i Csoki koncert programja

Helyszín: Allee Bevásárlóközpont, XI. kerület, Október 23. utca 8-10.

10 órától Felolvasás és arcfestés valamint különféle játékok

11 órától Apacuka zenekar koncertje, majd felolvasás az Olvasóligetben

További információk: Horváth Ida, 06 30 550 0578, horvath.ida@hungarofest.hu

Ha még több mesét szeretnél olvasni, folytasd a keresgélést a Magyar Olvasástárság (HunRA) vagy a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán!
Támogatóink: