Nagy Ervin: "Nem könnyű jól mesélni"

2012. január 23.

A mesék gyógyító erejéről a színész is sokat tud. Ugyanis amikor gyerekkorában Nagy Ervin kórházban került, szinte egész nap meséltek neki, és a hatás nem is maradt el! A Katona József és a Vígszínház művésze azóta apuka lett, és bár a párjával naponta mesélnek kislányuknak, Ervinben azért van egy picike félsz.

– Az első gyerekkori meseélményem sajnos a kórházhoz köthető – kezdi a színész. – Egy időben nehezen vettem a levegőt, és amikor bent kellett maradnom a kórházban, állandóan az A part alatt kezdetű mesét akartam hallani a három varjúról. Szerencsére csak egy hétig kellett bent maradnom. Egyébként apukám mesélt nekem nagyon sokat, fejből, de a kedvenc történetemet kazettára is felmondta a kis és a nagy oroszlánról. Sőt a nagymamám is rengeteg mesét olvasott.

Ervinnek persze könyvből is sokat olvastak, Benedek Elek történetei és a 77 magyar népmese voltak a kedvencei. Sőt azt is elárulta, hogy melyik mese volt az, amitől félt – ahogy a legtöbb barátja is.

A riport teljes hosszában a pink.hu oldalon olvasható >>>

Ha még több mesét szeretnél olvasni, folytasd a keresgélést a Magyar Olvasástárság (HunRA) vagy a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán!
Támogatóink: