Jakupcsek Gabriella Mesét adott ajándékba

2012. február 02.

Furcsa időutazáson vett részt a népszerű tévés: egykori általános iskolájában mesélt a kicsiknek. Lázár Ervin tanulságos története, Az igazságtevő nyúl nagy sikert aratott a gyerekek körében, akik ajándékkal is készültek.

A józsefvárosi Vajda Péter Általános Iskolában körülbelül hatvan másodikos nebuló várta türelmetlenül Jakupcsek Gabriellát, aki a tanítónők meghívására érkezett, hogy mesét olvasson a gyerekeknek. „Különös érzés volt belépni az iskolába, hiszen annak idején én is ide jártam torna szakra – mesélte a műsorvezető. – A patinás épület hosszú folyosói és termei sok emléket juttattak eszembe, egy kicsit olyan volt, mint régen.”

Gabi Lázár Ervin Az igazságtevő nyúl című történetét választotta, és miután felolvasta a diákoknak, el is beszélgettek a mese tanulságáról és üzenetéről. „Mivel az iskolába ázsiai és roma gyerekek is járnak, sokat beszélgettünk az egyenlő esélyekről, az igazságról, de a szerénységről is. A gyerekek azonnal megértették a mese üzenetét, sőt az egyik kislány fejből tudta! Nekem pedig az is eszembe jutott, hogy sok felnőttnek is meg kellene hallgatnia ezt a mesét…”

A gyerekek később ajándékkal is kedveskedtek – egy könyvbe rendezték legszebb rajzaikat Gabinak –, a vendég pedig írt néhány sort a „vajdás” emlékkönyvbe, hogy a rendhagyó mesedélutánt később se felejtsék el.

Ha még több mesét szeretnél olvasni, folytasd a keresgélést a Magyar Olvasástárság (HunRA) vagy a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán!
Támogatóink: