Három évre elegendő mesét írtak a pályázók

2012. január 27.

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb pályázatát zártuk: több mint ezer történet, vers és mondóka érkezett, amely akár háromévnyi mesélésre is elegendő lenne! A szakértők által kiválasztott legjobb mesék bekerülnek a kampány márciusban megjelenő nagy mesekönyvébe.

Kitettek magukért azok a szülők és nagyszülők, akik nemcsak olvasni szeretik a meséket, hanem írni is! A decemberi felhívására több mint ezer történet, vers és mondóka futott be január 8-ig. A legtöbben egy vagy két történettel pályáztak, a leglelkesebb szülő azonban 43 mesét küldött.

Hogy a pályázat elképesztő sikere mit jelent számokban kifejezve? Ha a több mint ezer mesét egymás mögé tennénk, egy 4100 oldalas, közel tízkilós könyvet lehetne megjelentetni. Ha ebből csak napi egy történetet olvasnánk fel esténként a gyerekeknek, az majdnem három évre elegendő mesét jelentene, ha pedig „mesemaratont” szeretnénk rendezni, akkor több mint 200 órán keresztül, nyolc és fél napon át kellene olvasnunk egyfolytában, hogy a végére érjünk.

A legjobbnak talált meséket bárki elolvashatja, mivel az ötfős szakértői bizottság hamarosan kiválasztja azt a tizenöt mesét, amely bekerülhet a kampány mesekönyvébe. A műveket olyan neves szakértők bírálják el, mint:

– Berg Judit, meseíró,

– Berta Judit, pszichológus,

– Fazekas Kira, a Blikk Nők és a Pink.hu főszerkesztője,

– Geszti Péter, az ARC Kft. alapítója és a Médiaunió elnökségi tagja és

– Kerekes Valéria, a Gondolkodj Egészségesen! Program (GEP) szakértője.

A kampány mesekönyve márciusban jelenik meg, benne ismert hazai írók műveivel és a pályázatra beküldött legjobb mesékkel.

Minden pályázónak köszönjük a részvételt! Hamarosan kiderül, a szakértők szerint melyik mesék lettek a legjobbak.

Ha még több mesét szeretnél olvasni, folytasd a keresgélést a Magyar Olvasástárság (HunRA) vagy a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán!
Támogatóink: