Erdei Zsolt: "Arabella németül, én magyarul mesélek otthon"

2011. december 27.

Kevésre emlékszik a gyerekkorából a világbajnok bokszoló, arra azonban tisztán, hogy anyukája szeretett mesélni neki. Ahogy Erdei Zsolt is ötéves kisfiának, Viktornak, aki – édesanyjának hála – már most tökéletesen beszél németül.

A ringben kérlelhetetlen, ám egy ötéves kisfiú az ujja köré csavarja. Persze ez nem is csoda, hiszen a vasöklű Erdei Zsolt imád a kisfiával játszani, és általában az esti mese is az ő feladata. Ezért vállalta el, hogy ő is népszerűsíti a Mesélj mindennap! kampányt.

– Nem emlékszem sok mindenre a gyerekkoromból – kezdi Madár –, ám édesanyám meséire igen. Igaz, nem mesélt túl rendszeresen, plüssállataim sem voltak, sőt igazi gyerekszobám sem. Ennek ellenére boldog voltam, hiszen rengeteg szeretetet kaptam. Az biztos, hogy én sokkal gyakrabban mesélek a fiamnak. Sőt, amikor kisebb volt, énekeltem is neki, aztán sokat meséltem fejből, de ma már a könyvekért rajong.

Méghozzá egy kis kutató csillapíthatatlan kíváncsiságával, ugyanis az ötéves Viktort minden érdekli: a természetkönyvek, a bolygók és persze a dinoszauruszok világa.

A riport teljes hosszában a pink.hu oldalon olvasható >>>

Ha még több mesét szeretnél olvasni, folytasd a keresgélést a Magyar Olvasástárság (HunRA) vagy a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán!
Támogatóink: