A mese a legjobb útravaló a vonaton is

2012. január 09.

Önkéntes vasutasok közel 3000 mesekönyv összegyűjtésével és átadásával arra hívták fel az utazók figyelmét, hogy a meseolvasással együtt töltött idő rendkívül értékes a gyermekek személyes fejlődésében. Az összegyűjtött és állomásra kihelyezett mesekönyvek a karácsonyi időszak alatt egytől egyig gazdára találtak a családos utazók körében. A MÁV Zrt. a kezdeményezéssel a Médiaunió Alapítvány Mesélj mindennap! kampányához csatlakozott.

 

 

 

 

 

 

A MÁV Csoport december 5 és 23. között hirdetett gyűjtést dolgozói között a Médiaunió Alapítvány Mesélj mindennap! kampányának égisze alatt. A könyveket 55 helyszínen gyűjtötték, az akció újfent bizonyította a vasutasok lelkesedését és önkéntes összefogásának erejét. A leadott köteteteket kedves matricával látták el „A mese a legjobb útravaló – szeretettel a MÁV Csoport dolgozóitól” felirattal, majd kihelyezték az állomásokon a családos utasok részére. A kampány arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a meseolvasással együtt töltött idő rendkívül értékes a gyermekek személyes fejlődésében. Az utazás során a fedélzeten erre pompás alkalom adódik.

Az összegyűjtött köteteket december 12-től kezdték el kihelyezni országszerte 55 állomáson, az akció igazán a forgalmas karácsonyi időszakban tetőzött. Az állomásokon szolgálatot töltő vasutasok több helyen egyéni ötletekkel szinesítették a kihelyezés menetét, felhívták az utasok figyelmét az akcióra, illetve személyre szabva osztották ki a könyveket. A gyermekek kíváncsisága legyőzte bátortalanságukat, és izgatottan válogattak a színes könyvek között, a szülők, nagyszülők pedig örömmel számoltak be arról, hogy így valóban érékesen telt az utazás.

Ugyancsak az akcióhoz kapcsolódóan a MÁV karácsonyi jótékonysági koncertjén, amely december 18-án, Szolnokon került megrendezésre, ahol az otthon már feleslegessé vált, gyerekeknek szóló könyveket kértek a szervezők jelképes belépőként. Az összegyűjtött mesekönyveket a szolnoki Liget úti Általános Iskola és Előkészítő, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola gyermekei részére adták át december 21-én, az iskolai karácsonyi ünnepségen. Megható volt látni, hogy a nehéz sorsú gyermekek, milyen boldogan nyitották ki a könyves dobozokat.

A szervezők ezúton is köszönik a felajánlásokat és a lelkes közreműködést!

Ha még több mesét szeretnél olvasni, folytasd a keresgélést a Magyar Olvasástárság (HunRA) vagy a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán!
Támogatóink: